Nové kolieskové korčule K2 2019

Nové kolieskové korčule K2 2019

Značka K2 v novej sezóne predstavila novú kolekciu korčúľ a my sme si pre Vás pripravili nové video 

Pozri si ho a potom si môžeš preklikať celou kolekciou na tomto linku. 

 

Prepis videa:

Čaute, moje meno je Jaro, som z obchodu korcule.com a v tomto videu Vám prezradíme novú kolekciu korčúľ K2 Vo2 2019.

Toto je vlajkový model K2 Vo2 100 S boa.

Opäť v ňom dostaneš klasickú softboot topánku,ktorá je extra pohodlná, je taktiež doplnený o systém vortech, ktorý zahŕňa:

Odvetranie z boku, má v celej podrážke systém odvetracích kanálikov, a taktiež vnútorná vložka je perforovaná tak,aby odvádzala pot do spodnej časti topánky, odkiaľ sa veľmi dobre odparuje.

Boa v názve symbolizuje opäť jednoduché a rýchle doťahovanie boa.

Korčule si vieš dotiahnuť aj počas jazdy. A o zvyšok sa potom postará klipsňa a suchý zips nad priehlavkom.

To, čo je na korčuliach najzaujímavejšie, je jednostranný rám K2, ktorý vyzerá, ako keby tam ani nebol.

Korčule vďaka nemu vyzerajú veľmi cool a vyzerá, ako keby si šiel na neviditeľnom ráme.

Na druhej strane je ale stále celý rám.

V porovnaní so starými modelmi je pevnejší a tuhší, a funguje vlastne tak, že aj napriek tomu, že neobetuješ nič zo stability

Korčule veľmi dobre tlmia vibrácie, otrasy a sú celkovo veľmi pohodlné na jazdu.

Takto potom vyzerá model Vo2 S 100 Pro. Pro v názve potom symbolizuje už klasický a dobre známy systém speedlacing.

Oba modely majú kolieska 4x100mm. 4x100mm v sortimente K2 veľmi dlho chýbalo.

Vždy používali takzvaný high-low rám, kde si dostal dve menšie kolieska 90mm vpredu a dve väčšie 100mm vzadu.

Vďaka tomu mala síce korčula nižšie ťažisko a bola stále veľmi dobre obratná, ale bol to stále len taký hybrid, nebolo to obratné ani ako 90mm kolieska,na druhej strane boli stále menej rýchle ako 100mm

Teraz dostaneš plnohodnotné 4x100mm kolieska, čiže super korčule na  poriadny fitness tréning, na polmaratóny, maratóny.

Aj keď chceš zlepšiť kondičku na hrádzi, prípadne chceš začať s nejakým cross tréningom a striedať korčule s behom alebo s nejakými inými športami

Takže toto je približne o 20 až 30€ lacnejší model ako Vo2 S 100 boa ,takto vyzerá.

U nás jedny z najpopulárnejších modelov tiež sú potom verzie korčúľ,ktoré majú 90mm kolieska, takto vyzerá pánska varianta Vo2 90 S Pro, tiež v nej dostaneš klasický speedlacing, to znamená, že rýchloupínanie so šnúrkou, je tam zakomponovaná aj poistka, ktorá nedovolí šnúrkam, aby sa uvolnili, na druhej strane, keď ich chceš uvolniť, jednoduchu poistku dvihneš a povytiahneš šnúrky, prípadne, chytíš jazyk, stlačíš poistku a zamykáš a veľmi rýchlo sa ti korčule uvolnia.

Takto potom vyzerá dámske verzia korčúľ, veľmi pekná, obsahuje všetko, čo ostatné pánske modely

Opäť systém speedlacing, s rýchloupínacou šnúrkou, tiež ju ľahko schováš potom do vrecúška na jazyku.

Mnohí sa určite pýtate,  ako rám S alebo jednostranný, uvidíme aký názov sa počas sezóny ujme, vyzerá v praxi

K2 teraz spravila rám, ktorý je z druhej strany oveľa hrubší a vystuženejší, takže zo stability v podstate nič neobetuješ

Je tam ale malý detail, celé sa to potom kompenzuje rôznym systémom podložiek a vložiek

Stačí vlastne vonkajší šróbik odmontovať, ten obsahuje potom malú podložku, aby sa teda nechytila oska priamo na šróbik,  a z druhej strany musíš zvyšný šróbik opäť odmontovať.

Akože je to niečo, čo som ešte osobne nikdy na korčuliach nevidel. A zostane ti tam takáto nejaká tyčka, ktorá sa vlastne zachytáva priamo do rámu, akože je to v celku špecifický náhradný diel, ale som presvedčený o tom, že všetky budeme naďalej držať skladom a je to teda niečo, s čím sme sa doteraz nestretli.

Čo je zaujímavá zmena v rámci korčúľ K2 je, že doteraz všetky používali 6mm vnútorné vymedzovače, vďaka tomu, že teda prešli na tento systém osiek tak už vidíš, že sa používajú klasickejšie, širšie vymedzovače, s ktorými sa stretneš vo väčšine ostatných značiek.

Tu sa ale kolekcia celých korčúľ K2 Vo2 nekončí, máme tu aj dva modely aj, ktoré sú teda  vhodnejšie pre vyznávačov klasického typu rámu

Tu je vlastne rám z obidvoch strán, ktoré už veľmi dobre poznáte asi tak 6-7 sezón, opäť tam máme ten systém vortech, to znamená odvetranie z boku v celej podrážke a zasa aj v rámci perforovanej vložky.

Takto vyzerá dámsky model Vo2 90 Pro a takto vyzerá potom klasický pánsky model, čiže tí, ktorí zasa preferujú niečo klasickejšie, a tradičnejšie a chcú vsadiť v novej sezóne 2019 na istotu, tak toto by mohli byť ideálne voľby pre nich

To by bolo asi tak všetko, čo sa týka modelov Vo2 pre novú sezónu, ak by ste mali nejakú otázku,  neváhajte nám ju zanechať dole v komentári,prípadne nám napíšte na sociálnych sieťach.

A ak sa ti toto video páčilo, neváhaj na neho dať like a budeme sa snažiť pripraviť ešte ďalšie videá do budúcna. Majte sa.