Dámske kraso korčule Riedell – Ako vybrať

Dámske kraso korčule Riedell – Ako vybrať

Čaute,

moje meno je Jaro som z obchodu Korcule.com. V dnešnom videu Vám predstavím celú kolekciu korčúľ Riedell v našom obchode. Riedell je americká značka, ktorá sa špecializuje na výrobu kraso korčuliarskych korčúľ.

Základným modelom je model 110 Opal. Model Riedell 110 Opal je určený pre rekreačných korčuliarov, začínajúcich korčuliarov a pre deti, ktoré sa plánujú nejakého základného korčuliarskeho kurzu. Dostaneš v nich základnú oporu v kombinácii s prešívanou výstelkou. Výstelka sa samozrejme postará o dostatočný odvod pot a je syntetická. Dvojdielny jazyk sa dokonale prispôsobí nohe. Tak ako je v každých krasokorčuliach zvykom, dotiahneš si ich prostredníctvom klasických šnúrok a dotiahnutie pokračuje háčikmi.  Korčula má PVC podrážku, ktorá je bezúdržbová a doplnená nožom, ktorý má v prednej časti 5 zúbkov. (viac info)

 

Pokračujeme modelom Riedell 114 Pearl. Je súčasťou takzvanej GEM kolekcie, čiže kolekcie pomenovanej po drahých kameňoch. Prvou z nich je perla a preto dostaneš v prednej časti korčúľ štýlové perličky. Hlavná pointa korčúľ tkvie ale inde. Korčule sú o niečo tuhšie ako model Opal. Majú zdvojenú výstelku, ktorá je už na omak oveľa kvalitnejšia, je syntetická a je z materiály DRI-LEX, ktorý sa v kombinácii s PVC podrážkou stará o kvalitné a spoľahlivé odvádzanie potu. Jazyk má taktiež oveľa viac výstuže pre ešte väčší komfort a oporu. Korčule sú doplnené nožom Luna, ktorý je výkonnostnejší a v prednej časti má 6 zúbkov (viac info).

Tuhšie nemusí znamenať nevyhnutne menej pohodlné. Korčule sú tuhšie aj kvôli tomu, aby si sa v korčuliach cítila istejšie, aby sa ti ovládali spoľahlivejšie a aby ti poskytli lepšiu oporu. Práve takými korčuľami sú Riedell 119 Emerald. Tie majú v prednej časti zelené kamienky. Podľa nich ich ľahko spoznáš. Najzaujímavejším prvkom na korčuliach je ale ich kožený jazyk. Ten je z vnútornej strany matný a oveľa tuhší. Matný je práve kvôli tomu, aby sa ľahko nepohol a aby ti poskytol dostatočnú ochranu a oporu pri korčuľovaní.  Výstelka je opäť zdvojená, je syntetická z materiálu DRI-LEX, ktorý veľmi dobre odvádza pot. Korčule sú opäť doplnené nožom Luna, ktorý má 6 zúbkov. PVC podrážka prenáša energiu do odrazu. Ďalšia zaujímavosť modelu Emerald je jeho dostupnosť po polčíslach. Na rozdiel od modelu Opal a Pearl, ktoré sú dostupné len v celých číslach. Tento model si vďaka tomu vieš kúpiť úplne presne na tvoju nohu. V prípade, že si veľkostne medzi číslami pri lacnejších modeloch. A napokon čím lepšie ti korčule pri korčuľovaní sedia, tak tým lepší pôžitok z korčuľovania budeš mať (viac info).

Po rebríčku tuhosti stúpame opäť o niečo vyššie a máme tu model Riedell 133 Diamond. Ten má ako si už určite uhádla vpredu malé diamantíky. To ale nie je to najzaujímavejšie čo na ňom je. Celý je model je vlastne najlacnejším celokoženým modelom. Celá vonkajšia časť je vyrobená z kože. To robí topánku oveľa trvácnejšou a oveľa odolnejšou. Jazyk je tak ako pri modeli Emerald celokožený. Poskytne ti oveľa viac opory. Korčule sú už trošku tuhšie, ale majú aj základné možnosti tepelnej úpravy. Pre návod klikni sem. Vieš si ich teda upraviť trošku viac na mieru, vieš si vytvarovať gelové výstelky vo vnútri topánky. Model už má takú tuhosť, že s ním môžeš robiť aj základné krasokorčuliarske skoky. Sú teda vhodné pre začínajúce krasokorčuliarky. Výstelka je opäť dvojitá, prešívaná a je vyrobená z materiálu DRI-LEX. Ten sa ako vždy postará o dostatočný odvod potu. V spodnej časti je model noža Capri. Ten má opäť 6 zúbkov. Je to výkonnostnejší model noža. Je vyrobený z nehrdzavajúcej ocele. Medzi ďalšie zaujímavé prvky patrí Flex Notch – pomáha korčuliam poskytnúť lepšiu ohybnosť v oblasti členka. Pustia ťa do náročnejších trikov a podobne. Korčule Diamond, tak ako korčule Emerald sú dostupné v polčíslach. Vieš si ich teda vybrať úplne presne na nohu, tak aby si mala maximálnu kontrolu nad korčuľami, aby sa ti dobre ovládali. Ďalší bonus je dostupnosť korčúľ aj v dvoch šírkach. V strednej, tj klasickej šírka a v extra širokej. Šírka sa meria v prednej časti topánky. Ďalšie návody k odmeraniu šírky nohy sme priložili na tento link. Tieto korčule si vďaka tomu vieš kúpiť presne na mieru (viac info).

 

Celú ponuku ľadový kraso korčúľ u nás nájdeš na tomto linku.

 

Sumár

Ná záver si môžeme doplniť pár vysvetliviek k výberu kraso korčúľ Riedell. Majú o niečo komplikovanejšie veľkostné tabuľky. Link na ne nájdeš tu. Ak si vyberáš detské alebo juniorské korčule, treba použiť juniorskú časť tabuľky. Tam si nájdeš dĺžku vnútornej stielky v milimetroch a podľa toho si vyberieš správnu veľkosť. V prípade, že sa jedná o dieťa, samozrejme necháme 1cm voľný pre rast. Ak sa jedná o dospelého, záleží od preferencie, avšak ideálne je vybrať korčule, ktoré ti sedia presne na nohu. Nenechávať 1 alebo 2 čísla voľné ani nič podobné. O to horšie sa ti neskôr budú korčule ovládať. Model 133 Diamond , 119 Emerald a 110 Opal sú tri modely v tejto kolekcii, ktoré sú dostpné v čiernej farbe. Ak teda majú zájujem o krasokorčule aj páni, tieto tri modely prichádzajú do úvahy. V prípade, že vyberáš čierne korčule, tie Riedell predáva alebo ponúka ako pánske – pozri si pánsku časť tabuľky. Veľkosti v prípade čiernych (pánskych) korčÚĺ sú mierne posunuté.

Rekapitulácia – pre detské korčule, použi detskú/JR časť tabuľky, nezáleží na tom či sú čierne alebo biele. Ak vyberáš dámske kraso korčule, použi dámsku tabuľku veľkosti a v prípade čiernych použi pánsku tabuľku veľkostí. 133 Diamond je dostupný v dvoch rôznych šírkach. Tento model je spolu s modelom 119 Emerald dostupný aj po polčíslach.

Pomohol ti tento prehľad Riedell korčúľ? Všetky korčule Riedell u nás nájdeš tu. Potešíme sa ak nás budeš sledovať aj na Youtube, na Facebooku alebo na Instagrame.