Unboxing kolieskových korčúľ Powerslide Next 80 Pro (video)

Unboxing kolieskových korčúľ Powerslide Next 80 Pro (video)

Pripravili sme si pre teba predstavenie nového modelu od značky Powerslide. Jedná sa konkrétne o model Next 80 Pro. V tomto článku ti korčule predstavíme a povieme ti v čom sa líšia od starších modelov. Samozrejme sa dozvieš aj to, pre koho sú tieto korčule vhodné. 

Celý model je v takom klasickom čiernom dizajne, ktorým nič nepokazíš. V prípade, že hladáš výkonnostnejší model, ktorý sa možno správa veľmi podobne ako hokejové korčule, tak toto bude ideálna voľba. 

Obsah krabice:

V krabici sa nachádzajú korčule, malý sáčok s návodom, kľúčom, a samotnými náhradnými šróbmi.

Dizajn korčúľ

Už na prvý pohľad je vidno rozdiel medzi modelon 80 Pro a ostatnými modelmi Next. Rám je úplne iný level kvality. Jedná sa o rám Ego SL, to znamená slalom. Model by mohol byť ideálny pre všetkých, ktorí začínajú s freestyle slalomom. Rám je vyrobený z lisovaného hliníka, takže tam bude lepší prenos energie. Celkovo je rám oveľa pevnejší a napokon je doplnený vyšším modelom koliesok Undercover raw.

Tento rám je dlhý 243mm a pojme kolieska 4 x 80mm. Avšak je to spôsobené tým, že vo videu máme veľkosť 42-43. V prípade, že by si si vyberal korčule, ktoré majú veľkosť 44 a vyššie, tak dostaneš rám, ktorý je o niečo dlhší. Tým pádom nebudú tie kolieska až tak blízko pri sebe. Efekt, ktorý z toho vyplýva je ten, že sa ti tam zmestia až 90mm kolieska. Takže ak si budeš kupovať korčule vo veľkosti 44 a vyššie, budeš mať o niečo dlhší rám, ale kolieska dostaneš 80mm. Neskôr si však vieš dokúpiť kolieska s väčším priemerom.

Celý rám je postavený na technológii TRINITY, to znamená, že v predu je upevnený v dvoch bodoch a vzadu v jednom. Vďaka tejto technológii majú celé korčule nižšie ťažisko, čo je teda pri 4 x 80mm, ktoré majú nižšie ťažisko, už aj bez rámu TRINITY, teda iba ďalší bonus. Rám sa dá posúvať mierne do strán, ale aj dopredu a dozadu. Nastaviteľný chránič špičky zostal, to je klasika pri modeli Next. 

Zaujímavá zmena nastala v klipsni, ktorá je o niečo kvalitnejšia. Nad nartom je klipsňa pumpovacia a horná klipsňa zostale bez zmeny. I keď je pravda, že toto ošetrenie pôsobí prémiovejšie vo vyššom modeli Next. 

Ďaľej sa na členkovej časti nachádza hliníkový prvok, vďaka otočeniu tejto podložky a predtým ešte vyšróbovaniu samotného kĺbového šróbu sa dá regulovať výška členku. To je napríklad tiež niečo, čo zostalo na korčuliach nezmenené. Novinkou je Reaction liner, ktorý má vo vnútri viac miesta a celý je doplnený o jazyk vyrobený z polyuretánu. Jazyk je oveľa pevnejší, ale celkovo mäkký a príjemný na dotyk. Mal by byť zdrojom oveľa väščej opory a mal by aj lepšie reagovať pri korčulovaní. Celý liner alebo teda vnútorná topánka sú aj tepelne tvarovateľné pri 80°C. 

Môžeš si ich dať do rúry na 80°C mierne vyhriať a následne obuť. Len pozor, tvarovať sa dá len vnútorná papuča. Pred tvarovaním je treba z vnútornej papuče vybrať samotnú vložku. Tú tam nasadíš spätne až keď topánku vytiahneš z rúry. 

Samotný liner má zachované Dual fit. Je to v podstate neoprénová špička a preto keď budeš vyberať korčule Powerslide Next, tak vždy zohľadni akú máš veľkosť. V prípade prípadne, že by si bol nahrane dvojčíslia, tak vždy si radšej zvoľ väčšiu veľkosť.

Korčule majú aj odnímateľný Shock absorber na päte. Môžeš jazdiť bez neho, ale aj s ním, Koniec koncov je len na tebe, čo ti vyhovuje. Tiež si vieš regulovať flex topánky, vďaka tomu, že si zastrihneš jednotlivé krídielká vo vnútri. V prípade, že máš tenšiu nohu, vieš zastrihnúť časť, ktorá sa prekrýva pod klipsňou. Dávaj však pozor pretože je to nenávratný proces.

Ak ťa korčule zaujali, kľudne sa zastav na prpdajni alebo sa pomocou odkazov preklikaj na našu stránku, kde si ich môžeš objednať.