Ľadové korčule Bauer – Nexus 100 a 200

Ľadové korčule Bauer – Nexus 100 a 200

“Poskladané z hráčskej DNA.” – práve túto vetu si najpopulárnejší výrobca hokejových výstrojí tento rok vybral ako stručný a hlavne výstižný slogan. Korčule Bauer si zakladajú na ten najvýššej kvalite ale aj stále prijateľnej cene pre zákazníka. Preto chceli poskladať svoje tohtoročné výrobky z tých najpodstatnejších a pre zákazníkov najdôležitejších faktorov.

Začiatočníci alebo ľudia, ktorí začínajú korčulovať po dlhšej dobe veľmi často pozerajú iba na cenu, veď prečo by mali utrácať veľké peniaze za niečo, v čom sa len zaúčajú alebo čo im možno vôbec nepôjde. Opak je naneštastie aj v tomto prípade pravdou. Často si neuvedomujú, že kvalitnou značkou korčúľ sa môžu ubrániť bolestiam chodidiel alebo následkami, ktoré môžu byť spôsobené nekvalitným spracovaním korčule. V dobrej bote korčule, ktorá je spracovaná z kvalitného a dlhšie trvajúceho materiálu sa bude Vaša noha nielen cítiť pohodlnejšie ale budete mať aj záruku pevnejšieho kotníka a samozrejme menej flexibilný materiál napríklad pri držiakoch nožov, ktoré sú vyrábané z tvrdeného plastu Vám zaručia ako aj lepší odraz na ľade tak aj vyrovnanejší pohyb a stabilnejšiu botu korčule. Všetky tieto propozície Vám zaručia ľahšie ale hlavne z pohľadu stavby tela oveľa bezpečnejšie začiatky korčuľovania.

História ľadových korčúľ prešla neskutočným vývojom aký si väčšina ľudí ani nevie predstaviť. Korčuľa je zakladaná vždy na potrebách profesionáloch takže, pri značkách ako Bauer, Reebok, CCM alebo Graph môžete pri najvyšších sériach očakávať priamu dokonalosť. Samozrejme, čím je model z nižšej sérií tým ho tlačí dole cena a výrobca musí použiť menej kvalitné alebo na spracovanie nenáročnejšie materiály, ktoré dokážu ku koncu spraviť cenu, ktorú si aj začiatočník môže dovoliť. Materiál použitý v ľadových korčuliach z nižších serií sa nedá prirovnať k nekvalitnému alebo nevyhovujúcemu materiálu. Materiál a rady korčúl sú rozdelené od využitia samotnej boty. Nakoľko nože sú väčšinou rovnaké, bota je tá doležitá a cenovo najflexibilnejšia.  Profesionálne korčule z najvyšších rád sú pripravené na denné, celoročné, niekoľkohodinové trénovanie a čím je rada nižšia tým je náročnosť využitia očakávane znížená. Záleží už len na Vás, že v akej kategórií využitia ľadových korčulí sa nachádzate alebo za ktorú sa považujete. Každý predajca ma samozrejme väčšie zisky na drahších a vyšších modelocha preto Vás možno budú chcieť presvedčiť v kúpu drahšieho modelu ale pravda je taká, že na verejné korčulovanie alebo na celozimné korčuľovanie na jazere Vám plne postačí model ako napríklad z tohtoročných noviniek Bauer NEXUS 100 alebo 200. Jedna veľká výhoda je, že pri týchto kvalitných a skúsenosťami overenými značkami možete aj pri nižších radách očakávať pár vlastností ako vypracovaný design, kvalitné spracovanie a očakávanú náročnosť zákazníka.

SKATE BAUER NEXUS 200

Pre malé porovnanie a potvrdenie Vám priložím fotku najvyššieho radu NEXUS 1000 a nižšieho, cenovo veľmi dostupné modelu NEXUS 200.

 

Bauer Nexus 200 a Bauer Nexus 1000




Ja sám, čo mám v ľadovom hokeji dlhé roky skúsenosti som sa musel chvíľu zadívať a určiť, ktorý model je ten najvyšší, kde sa cena pohybuje okolo 700-800 € a ktorý je cenovo dostupný a stále plne využiteľný  pre začiatočníkov alebo mierne pokročilých (v podstate pre všetkých okrem profesionáloch, ktorí doslova zlikvidujú dva páry korčúľ za sezónu). Kvalitné plastové držiaky nožov značky TUUK sú už dlhoročnou spoluprácou u firmy Bauer, ktorý na ne nedá dopustiť a zatiaľ sa nachádzali na ich každom modeli. Tu rozdiel nenájdete a smelo sa môžete pýšiť tým, že aj Vaše tohtoročné Bauer korčule majú ako súčasť tieto kvalitné nože a držiaky nožov.

Bauer si každoročné pýta spätné závazné opisy a informácie ohľadom ich produktov od profesionálov, ktorí ich používajú. Práve preto je tohtoročným sloganom Bauer-u, že ich produkty sú navrhnuté a poskladané za pomoci hráčskej DNA. Hráči majú svoje pripomienky a výhrady a návrhári či konštruktéri sa už snažia spojiť všetky aspekty v ich prospech. Profesionálni hráči sa čoraz viacej naväzujú do spoločností vyrábajúce hokejové výstroje pre ich vlastné najvyššie štádium pohodlia ale zároveň aj ich bezpečia. Ich námety a nápady pomáhaju spoločnostiam sa pohybovať do výšších úrovní, kde môžu stále osloviť viacej a viacej zákazníkov.

Autor: Pavel